Ucigasi in tacere

vineri, 25 noiembrie 2011 13:50 by Riru AdriellaSa ucizi… Cine are nevoie de o motivatie pentru asta? Nimeni nu are nevoie de un motiv pentru a ucide. Suntem niste animale, e in firea noatra sa ucidem, e insusi sangele nostru si pulsatia care da nastere toturor insticlelor animalice si salbatice pe care omul le manifesta in diferite circumstante.

Sa ucizi... e ceva de baza, simplu. Ceva care se naste din dorintza de manifesrate a originii noastre salbatice, a satisfactiei dominarii si puterii. Desigur, suntem socializati, civilizati, suntem educati conform unor norme ale societatii in care traim, asa ca doar vorbim despre asta, nu chiar o facem, dar daca am scapa nepedepsiti de legea guvernoatoare a aceleiasi societati, ce am face? Am omori pe oricine, chiar pe oricine... Nu e nevoie de nici o motivatie pentru ca omul sa isi dea jos masca sociala si sa isi arate adevarata indentitate, fiara!!

Fiara este forta care ne domina, care sta la baza fiintei noastre, dar pe care incercam sa o controlam, dar care, la un moment dat, la unii dintre noi se manifesta violent, generand panica in lume, din cauza ca o mare parte a civilizatiei considera ca ceea ce l-a determinat pe ucigas sa ucida nu are o explicatie, o motivatie care sa poata sa elucideze misterul. Dar ceea ce ei nu stiu, este faptul ca omul nu mai ucide pentru hrana, sau pentru adapost asa cum faceau stramosii nostii, adevaratele fiare, sau cum faceau inainte, acum omul ucide doar pentru dorinta, pentru putere, pentru pacat, pentru eliberare, o eliberare de traumele lui existentiale care i-au marcat si distrus copilaria, o trauma care l-a facut sa fie diferit de ceilalti... care intr-o clipa l-a transformat din copil in om...

Fiindu-i ucisa dimensiunea sa de Homo Ludens (Omul care se joaca), dimensiune definitorie pentru prima etapa existentiala a fiecarui eu biografic, el se simte dator sa o recupereze mai tarziu, dar nu prin intoarcerea la jocurile copilariei: nu prin jocul cu masinute sau papusi Barbie, ci prin jocul “de-a puterea”, de-a dominatorul, de-a moartea, prin acel joc primordial al junglei in care doar cei puternici rezista; acel joc tribal la care eul revine mereu si mereu in subconstientul sau.

Omul ucide?... da, ucide!!! si o face doar din nevoia si din dorinta de manifestare a instinclului animalic, doar pentru a arata adevarata sa origine, originea salbatica care sta la baza fiineti noatre, si care sta ascunsa in interiorul nostru, asteptand o oportunitate, un moment optim pentru a se manifesta.


0 Response to "Ucigasi in tacere"

Trimiteți un comentariu